در دیدار مدیر صدور اسناد کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با سفیر ایران در بغداد بررسی شد:

تسهیل تردد مرزی ایران و عراق از رفع موانع گمرکی تا کاهش هزینه‌های سفر

1405/7/28 - 14:53

راهکارهای تسهیل تردد مرزی میان ایران و عراق، کاهش هزینه‌های صدور اسناد بین‌المللی خودرو و رفع موانع گمرکی و زیرساختی، در دیدار مدیر صدور اسناد و مدارک بین‌المللی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد بررسی شد.    

به گزارش روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، این دیدار روز سه شنبه 28 مهر ماه 1405 با حضور محمدکاظم آل‌صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد، رایزن اقتصادی سفارت، حوریوش عسکری مدیر صدور اسناد و مدارک بین‌المللی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و کارشناسان کانون برگزار شد.

عسکری در این نشست، گزارشی از عملکرد و دستاوردهای کانون در زمینه توسعه تردد مرزی ارائه کرد و با اشاره به اینکه پروژه تسهیل تردد گردشگران حدود پنج سال پیش از نقطه صفر آغاز شده است، تحقق این امر را از آرزوهای سردار شهید سلیمانی عنوان کرد.

او با اشاره به وضعیت فعلی مرزها اظهار داشت: با همکاری مستمر سفارت ایران در عراق، تمامی مرزها فعال هستند و اختلال اخیر در مرز «حاج عمران» نیز با پیگیری و کمک وزارت امور خارجه و سفارت با موفقیت برطرف شد.

عسکری همچنین از افزایش مستمر آمار ورود خودروها با استفاده از سند «کارنه دوپاساژ» خبر داد و اعلام کرد که در میان کشورهای همسایه، عراق بیشترین حجم تردد را به خود اختصاص داده است.

در ادامه، با تشریح رویه‌های ورود موقت و مزایای سامانه کارنه دوپاساژ، بر نظارت دقیق کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و کارگزاران آن که موجب رسوب صفر خودروها شده است تأکید شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد نیز ضمن قدردانی از عملکرد کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، از اقدامات انجام‌شده برای تسهیل تعاملات و ترددها ابراز خرسندی کرد و اشتراک‌های عمیق فرهنگی و مذهبی دو کشور را عاملی مهم در تحکیم و تسهیل این تعاملات دانست.

محمدکاظم آل‌صادق همچنین از وجود رویه‌های متفاوت، غیرشفاف و سلیقه‌ای در گمرک‌های مرزهای مختلف که موجب بروز آسیب و مشکل برای مسافران می‌شود، انتقاد کرد و با اشاره به شکایات دریافتی درباره نحوه برخورد سازمان‌ها و ارگان‌های مستقر در مرز، بر ضرورت اصلاح و پیگیری این موارد تأکید داشت.

رایزن اقتصادی سفارت با اشاره به ترجیح گردشگران برای ورود با خودروی شخصی، بر ضرورت تعدیل و کاهش هزینه‌های صدور اسناد کارنه با هدف افزایش آمار گردشگران تأکید کرد. درخواست ادامه تسهیل تردد خودروها با پلاک عراقی و «عدم فک پلاک» در مرز نیز از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این بخش بود.

همچنین بر ضرورت پیگیری و حل‌وفصل دو موضوع مهم تأمین کارت سوخت گردشگران و بیمه مسافری با همکاری و کمک وزارت امور خارجه تأکید شد.